SUBSTANȚA ACTIVĂ:
4% aminoacizi de origine vegetală
4% Mangan
AMINOTOP MN activează și intensifică procesele fiziologice din plante pe toată durata perioadei de vegetație.
CULTURA |
DOZA DE APLICARE |
---|---|
Floarea soarelui |
1 L/ha |
Grâu de toamnă |
1 L/ha |
Rapiță toamnă |
1 L/ha |
Porumb |
1 L/ha |
Soia |
1 L/ha |
PROPRIETĂȚI FIZICO-CHIMICE:
AMINOTOP MN se prezintă sub formă de suspensie, de culoare maro, cu miros specific.
MOD DE ACȚIUNE:
Activează și intensifică procesele fiziologice din plante pe toată durata perioadei de vegetație. Conținut mare de aminoacizi liberi (> 75% din total) singurii care sunt asimilați de către plante. Aminoacizii sunt capabili direct sau indirect să influențeze activitatea fiziologică a plantelor, cu rol fundamental în procesul de sinteză al clorofilei, în funcționarea stomatelor. Rol de stimulator al proceselor de creștere, înflorire și fructificare, dar și cu efect natural de chelatare al microelementelor. O parte din aminoacizi constituie elemente de bază ale auxinelor, stimulând diviziunea celulară și dezvoltarea sistemului radicular. Ajută plantele să se recupereze după perioadele de stres (îngheț, secetă, grindină, exces de umiditate, fitotoxicitatea creată de produsele fitosanitare). Crește rezistența plantelor la atacul bolilor și dăunătorilor. Pe lângă aceasta, aminoacizii mai au funcția de umectare și aderență a soluției de stropit pe suprafața frunzei, prin aceasta sporind eficiența tratamentelor fitosanitare și/sau tratamentelor cu îngrășăminte foliare.
Manganul (Mn) este un micronutrient important pentru creșterea și dezvoltarea plantelor și susține roluri metabolice în diferite compartimente ale celulelor plantelor. Manganul este folosit în plante ca un contributor major la diferite sisteme biologice, inclusiv fotosinteza, respirația și asimilarea azotului. Manganul este, de asemenea, implicat în germinarea polenului, creșterea tubului de polen, alungirea celulelor radiculare și rezistența la agenții patogeni radiculari. LSA este un agent natural de complexare chelatare cu o mare afinitate cu diferitele țesuturi ale plantelor pentru că este derivată din lignină, un material de origine al plantei. Are ca beneficii o penetrare mai rapidă și mai puternică a țesuturilor plantelor datorită unui efect specific de transport. fără risc de fitotoxicitate și cu o solubilitate foarte ridicată.
MOMENTUL APLICĂRII:
Floarea soarelui: produsul se poate aplica de la la stadiul de 3 - 5 frunze și până la înflorit deplin BBCH 13 - 65 (3 tratamente), odată la 2 - 4 săptămâni
Grâu de toamnă: pe toată perioada de vegetație, de la 2 - 5 frunze, înfrățire, formarea spicului, înflorire și până la umplerea boabelor BBCH 12 - 75 (3 tratamente), odată la 2 - 4 săptămâni
Rapiță: se aplică de la stadiul de 4 - 6 frunze până la înflorit BBCH 14 - 59 (3 tratamente), odată la 2 - 4 săptămâni
Porumb: de la stadiul de 6 - 8 frunze până la începutul apariției paniculului BBCH 16 - 51 (3 tratamente), odată la 2 - 4 săptămâni
Soia: de la dezvoltarea frunzelor și ramificațiilor până la începutul dezvoltării păstăilor BBCH 13 - 71 (3 tratamente), odată la 2 - 4 săptămâni.
PREGĂTIREA SOLUȚIEI:
Se umple rezervorul mașinii de tratat până la jumătate, se adaugă cantitatea adecvată de aprodus, și apoi se completează cu restul de apă. Se va agita bine soluția de stropit în timpul umplerii și aplicării. Se va folosi apă curată din surse cunoscute.
TEHNICA DE APLICARE:
Se pot folosi echipamente terestre pentru aplicarea în câmp a produselor, utilizate în mod obişnuit la culturile sus menţionate. Se vor utiliza duze specifice aplicării foliare.
Volumul de soluţie utilizat este în funcţie de echipamentul folosit. Se recomandă utilizarea volumului de soluţie de 200 - 400 L/ha, astfel încât să existe o bună penetrare şi acoperire a culturii. Soluția se va aplica imediat după amestecare.
RECOMANDĂRI DE APLICARE:
Nu se va păstra soluția pregătită peste noapte. Se va evita aplicarea în mijlocul zilei când sunt temperaturi ce depășesc 25°C. Dacă survine o ploaie în scurt timp după aplicare va fi necesar a se repeta tratamentul. Nu se aplică atunci când viteza vântului favorizează deriva dincolo de zona destinată tratamentului.
COMPATIBILITATE:
Poate fi utilizat în amestec cu alte produse, dar pentru combinaţii unde nu este cunoscută compatibilitatea se recomandă un test în prealabil.
Atenție:
a nu se amesteca cu produse pe baza de cupru, sulf, calciu sau uleiuri minerale.
TIMP DE PAUZĂ:
0 zile.
CURĂȚAREA ECHIPAMENTULUI:
Utilajele vor fi spălate cu jet de presiune înainte și după aplicare, și în mod particular dacă a fost folosit înainte de AMINOTOP MN un produs care ar putea aduce pagube culturii.
* A se utiliza numai în scopul pentru care a fost omologat și în conformitate cu instrucțiunile alăturate. Riscurile asupra utilizatorilor și mediului pot fi evitate numai cu condiția respectării recomandărilor din prezenta etichetă. Citiți întotdeauna eticheta înaintea utilizării!