SUBSTANȚA ACTIVĂ:
12% w/w, 13,40% w/v L-Aminoacizi de origine vegetală
2% w/w, 2,20% w/v azot total organic (N)
aminoacizi obţinuţi prin hidroliză enzimatică a proteinelor vegetale
2% w/w, 2,20% w/v Bor (B)
0,80% w/w, 0,86% w/v acid aspartic
4,30% w/w, 4,60% w/v acid glutamic
0,26% w/w, 0,28% w/v histidină
0,35% w/w, 0,38% w/v serină
2,55% w/w, 2,75% w/v glicină
0,12% w/w, 0,13% w/v treonină
0,37% w/w, 0,40% w/v arginină
0,58% w/w, 0,63% w/v alanină
0,08% w/w, 0,09% w/v tirozină
0,04% w/w, 0,43% w/v valină
0,10% w/w, 0,11% w/v metionină
0,42% w/w, 0,45% w/v fenil-alanină
0,07% w/w, 0,07% w/v izoleucină
0,43% w/w, 0,46% w/v leucină
0,43% w/w, 0,46% w/v lizină
0,09% w/w, 0,09% w/v hidroxiprolină
0,38% w/w, 0,41% w/v prolină
0,02% w/w, 0,02% w/v triptofan
DESCARCĂ INFORMAȚII PRODUS:
KAISHI este acreditat de organisme internaționale pentru utilizare în fermele ecologice, cât și în fermele care aplică tehnologia clasică.
KAISHI este un biostimulant cu o formulă unică, ce conține aminoacizi de natură vegetală, extrași prin procesul de hidroliză enzimatică, și azot (N) organic.
Data ultimei actualizări: 05.02.2024
CULTURA |
DOZA/CONCENTRAȚIE |
RECOMANDARE DE APLICARE |
---|---|---|
Măr |
2 L/ha |
se recomandă aplicarea a doua tratamente pe o perioadă de vegetație. |
Viță de vie |
2 L/ha |
se recomandă minimum un tratament pe o perioadă de vegetație, începand cu faza de formare a boabelor BBCH 71, cât și atunci când planta suferă de stresul cauzat de factorii biotici și abiotici. |
Cartof |
3 L/ha |
se recomandă aplicarea a doua tratamente. |
Grâu de toamnă |
0,2 hl/apă |
recomandăm două tratamente pe o perioadă de vegetație. |
Rapiță |
0,2 hl/apă |
recomandăm două tratamente pe o perioadă de vegetație. |
CARACTERISTICI TEHNICE:
KAISHI este un biostimulant condiționat sub formă de lichid de culoare galben-maroniu, având miros specific, o densitate de 1,06 - 1,10 kg/l, un pH cuprins între 4 - 5 (măsurat la o temperatură de 20°C).
KAISHI a fost dezvoltat după ce specialiștii companiei Futureco BioScience au întreprins numeroase cercetări în domeniul metabolismului aminoacizilor și influența lor în procesele fiziologice ale plantelor. Aminoacizii din componența produsului KAISHI sunt obținuți prin procesul de „hidroliză enzimatică a proteinelor” de natură vegetală. Un amestec echilibrat de exoproteine și endoproteine specifice supuse procesului de hidroliză enzimatică conduce la obținerea a 92% L-aminocizi liberi. KAISHI are în componență L-aminoacizi liberi de origine vegetală și azot (N) organic. KAISHI este mult mai activ decât alte produse obținute prin procedee convenționale de hidroliză (hidroliză acidă, hidroliză simplă sau dublă). Prin hidroliză enzimatică sunt obținuți L-aminoacizi de o calitate mult mai pură deoarece nu conțin substanțe insolubile.
Compoziția produsului KAISHI nu variază de la un lot la altul, deoarece materiile prime utilizate sunt întotdeauna aceleași, astfel încât produsul nu arată diferențe de eficacitate la loturi diferite.
KAISHI este un biostimulator recomandat pentru utilizarea în culturile agricole din România, pentru intensificarea proceselor fiziologice și o revigorare a plantelor care suferă de stres (cauzat de fito-toxicitate dată de anumite produse de protecție a plantelor, secetă, inundații, temperaturi mari / mici), pentru dezvoltarea masei foliare, pentru a influența pozitiv conținutul de proteină în plante și pentru a aduce un plus de energie în procesul de biosinteză a uleiului în cazul plantelor oleaginoase.
MOF DE ACȚIUNE:
KAISHI este un biostimulant puternic și cu rezultate sigure, utilizat în procesele de recuperare a plantelor după o perioadă de stres cauzată de lipsa apei, căldură, săruri în exces sau stres cauzat de aplicarea unor pesticide mai agresive.
CUM ACȚIONEAZĂ KAISHI ÎN PLANTĂ:
L-aminoacizii liberi (AA) conținuți în produsul KAISHI stimulează metabolismul plantelor, în special în situații în care au suferit datorită stresului de mediu și prin urmare, crește randamentul culturilor.
De asemenea, L-aminoacizii liberi sunt implicați în:
activarea sistemului de fotosinteză
reglarea activității stomatelor
recuperarea plantelor care suferă de stres
stimulează procesul de întărire a peretelui celular
cresc activitatea de polenizare și de formare a fructelor
îmbunătățesc procesul de formare a hormonilor naturali în plante (auxinele)
îmbunătățesc procesul de absorbție și utilizare a microelementelor necesare plantelor
acţionează ca un co-adjuvant-aplicat împreună cu produse pentru protecția plantelor și nutrienților foliari.
KAISHI poate fi aplicat în orice moment în timpul perioadei de vegetație a culturilor, în special după stresul cauzat de secetă, îngheț, atac masiv al dăunătorilor și agenților patogeni sau după aplicarea produselor pentru protecția plantelor pentru a ajuta planta să-și revină din stres.
Tratamentele cu KAISHI se vor repeta la un interval de 10 - 15 zile (conform omologării din tabelul de mai sus), folosind suficientă apă în amestec pentru a acoperi întreaga masă foliară.
Datorită aderenței sale puternice și a acțiunii de penetrare, se recomandă efectuarea testelor de compatibilitate pe o suprafaţă mică înainte de a face amestecuri cu produse pentru protecția plantelor.
KAISHI a fost testat în condițiile pedoclimatice din diferite zone ale României, având rezultate foarte bune. Portofoliul de culturi la care poate fi utilizat acest produs este în curs de extindere în 2021 în conformitate cu legislația din domeniu și aplicată de autoritățile din România.
* A se utiliza numai în scopul pentru care a fost omologat și în conformitate cu instrucțiunile alăturate. Riscurile asupra utilizatorilor și mediului pot fi evitate numai cu condiția respectării recomandărilor din prezenta etichetă. Citiți întotdeauna eticheta înaintea utilizării!