CULTURA |
DOZA |
Arbuşti fructiferi, Măr, Păr, Cais, Piersic, Cireş, Prun, Smochin, Viţă de vie.
|
5L / ha, în 200 litri apă
|
TE COMPLETE este un produs recomandat pentru a fi folosit în agricultura ecologică şi este formulat pe bază de microelemente, aminoacizi şi acizi humici TE COMPLETE, prin conţinutul său asigură toţi nutrienţii necesari dezvoltării foliajului,
stimulează fotosinteza şi procesul de înflorire şi ajută la dezvoltarea fructului şi transportul de zahăr.
Rolul
Aminoacizilor:
►Stimularea procesului de înflorire;
►Aduce un raport semnificativ la dimensiunea şi coloritul fructelor;
►Creşterea raportului de zahăr şi aciditate (Brix);
►Dezvoltă sistemul radicular;
► Facilitează absorbţia nutrienţilor;
►Întăreşte sistemul imunitar;
Rolul
Acizilor Humici:
►Deblocarea nutrienţilor din sol;
►Creşte permeabilitatea membranelor permiţând absorbţia nutrienţilor;
►Stimulează dezvoltarea şi înmulţirea microorganismelor din sol;
►Reduce problemele de supra-salinitate;
►Reduce eroziunea solului;
Rolul
Cuprului (Cu)
Cuprul ajută la formarea unui număr mare de flori pe plantă, fiind implicat şi în colorarea lor, şi a unui număr ridicat de grăunciori de polen. Carenţa duce la întârzierea înfloririi, flori puţine care se deschid greu sau deloc . Sterilitatea florilor, în special a celor din vârful spicului inflorescenţei, lăstarilor. Flori sau inflorescenţe diforme, întârzierea maturării boabelor sau fructelor formate.
Rolul
Fierului (Fe)
Fierul este deosebit de important în procesul de fotosinteză. Carenţa duce la îngălbenirea frunzelor mai tinere, astfel, acestea capătă o culoare verde gălbuie, apoi zonele dintre nervuri devin galben-limonii sau alb-gălbui. Doar nervurile principale şi mai rar cele secundare rămân verzi. Acestea au aspect de ofilit. Uneori frunzele tinere devin complet albicioase. Pomii şi butucii de viţă de vie sunt slab dezvoltaţi şi debilitaţi. Fructificarea este foarte slabă. Strugurii sunt mici cu conţinut scăzut de zaharuri.
Rolul
Manganului (Mn)
Joacă un rol important în fotosinteză. Determină o mai bună rezistenţă a plantelor la ger, la secetă şi la un conţinut ridicat de săruri solubile în sol. Joacă un rol important în înflorirea plantelor. Carenţa. Simptomele apar sub formă de cloroze internervuriene asemănătoare cu cele ale deficienţei de Mg, cu deosebirea că se manifestă mai întâi pe frunzele tinere, din vârf şi pe cele de curând ajunse la maturitate şi se extind spre baza plantei sau lăstarilor.
Rolul
Zincului (Zn)
Joacă un rol important în fotosinteză. Măreşte rezistenţa plantelor la ger şi secetă. Carenţa poate provoca sterilitatea polenului, legarea deficitară, incompletă şi formarea unui număr redus de seminţe sau de fructe, care, de obicei, sunt mici.
Rolul
Molibdenului (Mo)
Molibdenul este de importanţă vitală pentru plante, este transportor de electroni şi activator al mai multor enzime. Molibdenul ajută absorbţia azotului din sol şi valorificarea lui în plantă.
Data ultimei actualizări: 02.04.2023