SUBSTANȚA ACTIVĂ:
CULTURA | SPECTRUL DE COMBATERE | DOZA | TIMP DE PAUZĂ |
---|---|---|---|
Sâmburoase |
Monilinia spp. (monilioza) |
3,5 L/ha |
21 zile |
Sâmburoase |
Taphrina deformans (Bășicarea frunzelor de piersic) |
2,6 L/ha |
21 zile |
Măr |
Venturia inaequalis (rapănul mărului) |
3,5 L/ha |
- |
Măr |
Erwinia amylovora - prefloral (focul bacterian al rosaceelor) |
3,5 L/ha |
- |
Tomate |
Phytophtora infestans (mana) |
3 - 4 L/ha |
3 zile pt consum |
Viţă de vie |
Plasmopara viticola (mana viţei de vie) |
4 - 5,3 L/ha |
21 zile |
Cartof |
Phytophtora infestans (Mana) |
3 - 4 L/ha |
7 zile |
Legume bulboase excepție ceapa roșie de primăvară |
Peronospora destructor (Mana cepei) |
5,3 L/ha |
3 zile |
Cucurbitacee |
Pseudoperonospora cubensis (Mana) |
5,3 L/ha |
3 zile castravete |
Salata (sere și solarii) |
Bremia lactuceae (Mana) |
5,3 L/ha |
7 zile |
Ardei |
Phytophthora capsici (Mana) |
5,3 L/ha se aplică de la a 5-a frunza și până la coacere |
7 zile |
Vinete |
Phytophtora infestans (Mana) |
5,3 L/ha se aplică de la a 5-a frunza și până la coacere |
3 zile pt consum |
Hamei |
Pseudocercospora humuli (Mana) |
5,3 L/ha se aplică de la a 4-a pereche de frunze și până la 50% conuri compacte |
14 zile |
Plante ornamentale |
Peronospora spp. (Mana) |
5,3 L/ha se aplică cand apare infecția |
- |
MOD DE ACȚIUNE:
Cuprul, componenta activă din fungicidul Cuproxat Flowable, acționează prin contact, având efect multilateral asupra fungilor și bacteriilor. Forma sub care este prezent cuprul - sulfat de cupru tribazic - permite eliberarea treptată a ionilor de cupru (75% din ioni sunt eliberați imediat iar 25% progresiv), fiind eliminată posibilitatea apariției fenomenului de fitotoxicitate, îndeosebi în primăverile reci și ploioase. Produsul aderă bine pe suprafața frunzelor și nu necesită adăugare de adezivi (particulele de cupru sunt încărcate electrostatic). Formularea superioară și particulele fine asigură o acoperire mai bună și, în consecință, o protecție mai mare împotriva bolilor.
INSTRUCȚIUNI DE FOLOSIRE:
În legumicultură: