SUBSTANȚA ACTIVĂ:
5% Mangan (65 g/l Mn), complex de mangan cu acid heptagluconic
Îngrășământ anorganic simplu cu oligoelemente.
Îngrășământ mineral cu oligoelemente în soluție.
Culturile cu deficit de nutrienți devin mai sensibile la boli și stres abiotic.
Fertilizarea foliară cu macro și microelemente va asigura o nutriție optimă a plantelor.
Data ultimei actualizări: 17.01.2025
Selectează ambalaj: 10 L
Durata de livrare: Produsul ajunge la tine în 3 - 5 zile. Unele produse pot avea întârzieri datorate disponibilității producătorilor.
CULTURA |
SPECTRUL DE COMBATERE |
DOZA DE APLICARE |
PERIOADA |
---|---|---|---|
La toate culturile |
Aprovizionarea plantei cu mangan, calitatea aparatulu foliar, îmbunătățește echilibrul apei în plantă, intensifică fotosinteza, reducerea stresului provocat de radiații (rol antioxidant), spor de producție |
2 - 4 L/ha în 200 - 400 L apă/ha |
în caz de necesitate |
Cereale păioase |
Intensifică fotosinteza, rezistența la iernare, sprijină creșterea tinerelor plante, vitalitate, stimulează înfrățitul, accelerează reluarea vegetației în primăvară, crește conținutul de proteină, rezistență/toleranță la stres, spor de producție |
2 - 4 aplicări cu 2 - 4 L/ha |
începând cu stadiul de 3 frunze |
Rapiță |
Intensifică fotosinteza și echilibrul energetic în plantă, dezvoltarea sistemului radicular, rezistență/toleranță la stres, vitalitate, conținut de ulei, spor de producție |
2 - 3 aplicări cu 2 - 4 L/ha |
începând cu stadiul de 4 frunze |
Porumb |
Intensifică fotosinteza, rezistență/toleranță la stres, contribuie la reducerea efectului radiațiilor asupra plantelor (rol antioxidant), oferă rezistență la secetă, asimilarea eficientă a azotului (N), spor de producție |
1 - 2 aplicări cu 2 - 4 L/ha |
începând cu stadiul de 4 frunze |
Floarea soarelui |
Utilizarea mai eficientă a azotului, intensifică fotosinteza, influență în reglarea metabolismului plantelor, fortifică țesuturile, vitalitate, conținut de ulei, spor de producție |
2 - 4 L/ha |
începând cu stadiul de 4 frunze |
Leguminoase |
Utilizare eficientă a azotului, intensifică fotosinteza, favorizează dezvoltarea de bacterii fixatoare de azot și de nodozități, stimulează dezvoltarea unui aparat vegetativ sănătos, rezistență/toleranță la stres, vitalitate, conținut de proteină, producție |
2 - 3 aplicări cu 2 - 4 L/ha |
începând cu stadiul de 6 frunze |
Cartof |
Reducerea sensibilității la râia comună (Streptomyces scabies), rezistența la boli bacteriene, temperaturi scăzute |
2 - 3 L/ha |
odată cu tratamentul tuberculilor cu insecto-fungicide |
Cartof |
Utilizarea mai eficientă a azotului, vitalitate, dezvoltare rapidă în primele stadii de vegetație, calitatea epidermei (cojii), stimulează fotosinteza și formarea florilor |
2 - 4 aplicări cu 2 - 4 L/ha |
începând cu stadiul de 6 frunze |
Sfeclă de zahăr |
Asigură dezvoltarea unui aparat foliar sănătos, stimulează formarea de rădăcini laterale, intensifică fotosinteza, sporește conținutul de zahăr, vitalitate, rezistență/toleranță la stres și spor de producție și de calitate |
1 - 3 aplicări cu 2 - 4 L/ha |
începând cu stadiul de 6 frunze |
Pășuni |
Utilizarea mai eficientă a azotului, vitalitate, stabilitate, rezistență la iernare |
2 - 5 aplicări cu 2 - 4 L/ha |
în timpul perioadei de vegetație |
Fructe semințoase |
Calitatea aparatului foliar, utilizarea mai eficientă a azotului (N), implicat în procesul de fotosinteză și formarea clorofilei, mai multă vitalitate, păstrarea îndelungată a culorii verzi a fructelor, previne apariția bolilor (rapăn, pătarea brună a frunzelor și fructelor etc.) |
2 - 4 aplicări cu 2 L/ha |
din stadiul de buton roz până la recoltare |
Fructe sâmburoase |
Calitatea aparatului foliar, implicat în procesul de fotosinteză și formarea clorofilei, utilizarea mai eficientă a azotului (N), previne apariția bolilor, mai multă vitalitate |
2 - 3 aplicări cu 2 L/ha |
începând cu stadiul de fructificare |
Arbuști fructiferi |
Calitatea aparatului foliar, utilizarea mai eficientă a azotului (N), implicat în procesul de fotosinteză și formarea clorofilei, previne apariția bolilor, mai multă vitalitate |
2 - 3 aplicări cu 2 L/ha |
de la apariția lăstarilor |
Căpșun |
Utilizarea mai eficientă a azotului, vitalitate, intensitatea fotosintezei, rezistență la iernare, calitatea aparatului foliar |
2 - 4 aplicări cu 2 L/ha |
începând cu stadiul de buton verde |
Struguri de masă |
Calitatea aparatului foliar, utilizarea mai eficientă a azotului (N), intensifică fotosinteza, mai multă vitalitate, favorizează reducerea conținutului de nitriți și sulfați |
2 - 3 aplicări cu 2 L/ha |
în stadiul de apariție a ciorchinilor |
Struguri pentru vin |
Calitatea aparatului foliar, utilizarea mai eficientă a azotului, intensifică fotosinteza (N), mai multă vitalitate, crește rezistența la îngheț și secetă |
2 - 3 aplicări cu 2 L/ha |
în stadiul de apariție a ciorchinilor |
Legume |
Influență pozitivă asupra calității aparatului foliar, intensității fotosintezei, utilizării eficiente a azotului de către plantă |
2 - 4 aplicări cu 2 - 4 L/ha |
când plantele au suficientă masă foliară |
Varză |
Utilizarea mai eficientă a azotului, mai multă vitalitate, influență pozitivă asupra calității aparatului foliar, intensificării fotosintezei |
2 - 4 aplicări cu 2 - 4 L/ha |
când plantele au suficientă masă foliară |
Plante medicinale |
Utilizarea mai eficientă a azotului, mai multă vitalitate, calitateaaparatului foliar |
2 - 4 aplicări cu 2 - 4 L/ha |
când plantele au suficientă masă foliară |
Nuci |
Utilizarea mai eficientă a azotului, mai multă vitalitate, calitatea epidermei |
2 - 5 aplicări cu 3 L/ha |
din stadiul de umflare a mugurilor |
Orez |
Utilizarea mai eficientă a azotului, vitalitate, stabilitatea tulpinii |
2 - 5 aplicări cu 2 - 4 L/ha |
începând cu stadiul de 3 frunze |
Hamei |
Utilizarea mai eficientă a azotului în plantă, vitalitate, rezistență la iernare |
1 - 4 aplicări cu 3 L/ha |
de când plantele ating talia de 50 cm până la recoltare |
Tutun |
Utilizarea mai eficientă a azotului în plantă, mai multă vitalitate |
1 - 3 aplicări cu 3 L/ha |
începând cu stadiul de 4 frunze |
Conifere |
Utilizarea mai eficientă a azotului în plantă, calitatea frunzelor aciculare, vitalitate, rezistență la iernare |
2 - 3 aplicări cu 2 L/ha |
de la dezmugurit/înfrunzit |
Plante decorative |
Calitatea aparatului foliar, vitalitate |
2 aplicări cu 2 L/ha |
când plantele ausuficientă masă foliară |
Gazon |
Utilizarea mai eficientă a azotului în plantă, vitalitate, rezistență la iernare |
2 - 5 aplicări cu 2 - 4 L/ha |
în timpul perioadei de vegetație |
CE ESTE LEBOSOL HEPTAMANGAN?
LEBOSOL HEPTAMANGAN este un produs foliar cu utilizare și în agricultura ecologică, din gama Hepta.
Studii recente au demonstrat că utilizarea excesivă a agenților clasici de chelatare (EDTA, DTPA, EDDHA, HEDTPA etc.) a dus la acumularea acestora în mediu sub formă de compuși greu biodegradabili. În cantitate mare, aceștia contribuie la solubilizarea metalelor grele din sol, crescând foarte mult riscul de poluare. De asemenea, pot deteriora calitatea apei, stimulând eutrofizarea. De aceea, tendința la nivelul Uniunii Europene este de a reduce foarte mult utilizarea acestora și de a promova noi agenți de chelatare, fără risc de acumulare în mediu.
Gama Hepta conține elemente nutritive chelatate cu acid heptagluconic, produs 100% organic, materia primă pentru producția acestuia fiind zahărul. Este non-toxic și non-coroziv, fiind complet biodegradabil și stabil în intervalul de pH 2 - 12.
Avantajele utilizării acidului heptagluconic ca agent de chelatare sunt:
Solubilitate excelentă în apă a produselor.
Toleranță ridicată a plantelor.
Fără fitotoxicitate, chiar și la doze mai mari de aplicare.
Stabilitate ridicată în medii alcaline.
Pretabilitate ridicată pentru utilizarea prin fertirigare.
100% biodegradabil (fără acumulare în sol și în pânza de apă freatică).
Îngrășământul, diluat, se aplică foliar pentru a corecta carența de mangan, microelement care prezintă importanță pentru numeroase procese metabolice ale plantelor (biosinteza vitaminelor, fotosinteză etc.) și pentru calitatea producției.
Acidul heptagluconic este utilizat ca agent de chelatare pentru îmbunătățirea miscibilității și a absorbției nutrienților la nivelul frunzei.